Kerítéskezelés: fa, vagy beton a jobb?

Kerítés választásnál fontos szempont a kerítés anyagának kezelhetősége, s az ezzel járó költségek. Ahogyan a házunkat hosszú távra építjük, úgy kerítésünktől is azt várjuk el, hogy minél időtállóbb és tartósabb legyen.

Kerítés fából

 

A fa az egyik legősibb építőanyag, könnyű megmunkálhatósága és természetes megjelenése miatt napjainkban is töretlen népszerűsége. A korszerű felületkezelési és gyártási eljárásoknak köszönhetően anyagban, színben és formában kimeríthetetlen a választék. Faszerkezetek, fakerítések, fakapuk, fajátékok szépsége a folyamatos odafigyeléssel a kertben is fenntartható. Minél finomabb megmunkálású a faszerkezet, annál inkább észrevesszük rajta az idő múlását. Az asztalos minőségben elkészített fakapuk, fakerítések, fakorlátok házilag elvégzett felújító festésének minősége és élettartama gyakran meg sem közelíti a gyárból kikerülő termékét. Az első otthoni festést követően az évenkénti kerítésfestés nem kevés pénzbe és szabadidőbe kerül.

 

Beton kerítés festése

 

A betonkerítések minden esetben szürke betonszínben kerülnek forgalomba. Ahogyan az választékunkban látható, a betonkerítések felületük szerint két csoportba sorolhatóak aszerint, hogy festhetőek-e vagy sem. A festéshez kültéri betonfesték az ideális. Az ezzel lekent betonkerítés azonban már nem igényel évenkénti újra festést, ezáltal költség kímélőbb a karbantartása, mint például egy fakerítésnek. Az átfestést sok esetben inkább színváltoztatás indokolhatja, amennyiben új színt szeretnénk házunk kerítésén látni. A betonkerítés karbantartása az előbb említett festésen kívül semmilyen más munkálatokat nem igényel. Műkő alapanyag felhasználásával készült, sima felületű kerítéseink esetében  a  festés nem lehetséges, azonban ezen típusoknál erre nincs is semmi szükség köszönhetően esztétikus megelenésüknek, így ezek a betonkerítések semmilyen ráfordítást és karbantartási munkát nem igényelnek.

Vissza >>

Ajánlott hírek

Variálható kerítéselemek, széles mintaválasztékkal

Otthona kerítésének kiválasztásakor mindenki a saját ízlésének megfelelő minta- és színvariációt igyekszik megtalálni. Fontos ezért, hogy a kerítéselemek széles mintaválasztéka álljon rendelkezésre, hiszen így bárki megtalálhatja a számára ideális megoldást. Sőt, a lehetőségek sokkal bővebbek, mint azt elsőre hinnénk.

Tovább >>

Mire szolgál a zsaluzás?

Kerítés készítésénél, ahogyan szinte az élet bármely területén, fontos, hogy jó alapokra építsünk. Jó alap készítésénél fontos, hogy milyen minőségű betont használunk, helyes technikát alkalmazva dolgozzunk, s amennyiben bizonytalanok vagyunk, szakember segítségét se restelljük igénybe venni.

Tovább >>

A kerítésválasztás szempontjai

Bármilyen kerítést is vásároljunk célszerű a fenti szempontokat mérlegelni, hogy ízlésünknek a legmegfelelőbb, de hosszú távon a legalacsonyabb költséget eredményező megoldást válasszuk!

Tovább >>

Kerítés készítése

Hogyan készülnek a kerítések? Mire szolgálnak a fedlapok? Mire kell mindenképpen odafigyelnünk, ha kerítést szeretnénk készíteni? Fontos, hogy ne feledjük az alapozást és a megfelelő szigetelést sem, hogy kerítésünk szabályosan készüljön, tartós használatra.

Tovább >>

A betonkerítés előnyei

A kerítés fényezését az eső, vagy a kerti öntözőrendszer is károsíthatja. A fa különösen érzékeny a csapadékra. A kovácsoltvas pedig el is vetemedhet, nem beszélve a rozsdásodásról. Épp ezért a kézenfekvőbb, gazdaságosabb megoldás a betonkerítés.

Tovább >>