A betonkerítés előnyei

Gyakran előfordul, hogy egy kerítésszerkezet leírását önkényesen bővítik. A legfontosabb tulajdonságok azonban nem változnak.

Miért válasszunk betonkerítést?

 

Egy betonkerítés a kertben: számtalan alkotási lehetőség – a fantázia dús ötleteket maximálisan kihasználhatjuk. Egy szokványos fa, vagy kovácsoltvas kerítés korántsem biztosít olyan előnybéli gazdagságot, mint a betonkerítés. Végleges megoldásként nem állnak helyt, folyamatos javításra szorulnak, gyorsabban fog rajtuk az idő múlása, így optikai hatásuk sem állandó. A betonkerítés lényegesen jobban áll ellen a korróziónak, kezelése egyszerűbb.

 

A betonkerítés legfontosabb tulajdonságai

 

Félreismerhetetlen látvány: a számos ok mellett a betonkerítés a tervezési lehetőségekben is bővelkedik. Változatossága folytán rendkívüli díszítőeleme lehet ingatlanunknak.

Védelem a kíváncsi tekintetek elől: az építési magasság, a betonsűrűség garantálják, hogy a járókelők nem látnak be kertjébe, ahogyan a kíváncsi szomszédok sem. A vásárlók gyakori megelégedésére. Kompromisszumok nélkül!

Zajszűrés: az általános hangok zajszintje megduplázódott, kb. 3 dB-re emelkedett – egy betonkerítés a zajokat 3-9 dB-ig képes elnyelni, forgalmas útszakaszok mellett kiváló lehetőség a nyugalom biztosítására.

Környezetbarát: A beton tulajdonképp természetes építőanyag. A kerítések tulajdonképpen az örökkévalóságnak épülnek, hiszen az esetek többségében egészében újrafelhasználhatóak.

Ésszerű, költségtakarékos: összehasonlíthatatlanul megéri. Minden ár ismeretében a tanács – a szállítást tervezzük meg, beleértve az összeszerelést is.

Vissza >>

Ajánlott hírek

Kerítéskezelés: fa, vagy beton a jobb?

A fa és a beton is kiváló alapanyag kerítés készítése esetén, azonban később lényeges különbségek mutatkoznak meg kezelésüket illetően. A fa sokkal több törődést igényel, minőségi festése kényesebb munkát kíván. A beton jobban ellenáll az időjárás okozta eróziós folyamatoknak.

Tovább >>

A kerítésválasztás szempontjai

Bármilyen kerítést is vásároljunk célszerű a fenti szempontokat mérlegelni, hogy ízlésünknek a legmegfelelőbb, de hosszú távon a legalacsonyabb költséget eredményező megoldást válasszuk!

Tovább >>

A kovácsoltvas és a betonkerítés

Kerítés tervezése előtt olvassunk utána, melyik alapanyag hogyan készül. Mit érdemesebb választani, melyik eljárás a szimpatikusabb? A kovácsoltvas és betonkerítések között nem csak a gyártási módban, de minőségben is eltérés mutatkozik. A későbbiekben a kezelési technikák és költségek miatt sem mindegy, melyik anyagot választjuk.

Tovább >>

Kerítés készítése

Hogyan készülnek a kerítések? Mire szolgálnak a fedlapok? Mire kell mindenképpen odafigyelnünk, ha kerítést szeretnénk készíteni? Fontos, hogy ne feledjük az alapozást és a megfelelő szigetelést sem, hogy kerítésünk szabályosan készüljön, tartós használatra.

Tovább >>

Mire szolgál a zsaluzás?

Kerítés készítésénél, ahogyan szinte az élet bármely területén, fontos, hogy jó alapokra építsünk. Jó alap készítésénél fontos, hogy milyen minőségű betont használunk, helyes technikát alkalmazva dolgozzunk, s amennyiben bizonytalanok vagyunk, szakember segítségét se restelljük igénybe venni.

Tovább >>